Συνταγές


About

Πρωτότυπες ή παραδοσιακές, εύκολες και γρήγορες ή πολύπλοκες και απαιτητικές, καθημερινές ή εορταστικές, εδώ θα βρείτε συνταγές από ολόκληρο τον κόσμο, για να πειραματιστείτε και να εμπλουτίσετε το καθημερινό σας τραπέζι.

Tag Cloud

Μαρμελάδα φράουλα

Συστατικά:
1 κιλό φράουλες πλυμμένες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
600 γρ. Ζάχαρη
Οδηγίες:

Βάλτε σε κατσαρόλα τις φράουλες και σκεπάστε τις με τη ζάχαρη. Αφήστε για μερικές ώρες μέχρι να βγάλουν το χυμό τους και να έχουν μετατρέψει τη ζάχαρη σε κόκκινο σιρόπι.

Ξεκινήστε το δέσιμο της μαρμελάδας. Βάλτε σε δυνατή φωτιά να βράσει το φρούτο και να διαλυθεί  εντελώς η ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς. Αν αφρίσει, αφαιρέστε επιμελώς τον αφρό.

Χαμηλώστε τη φωτιά και ανακατεύετε συχνά να μην κολλήσει. Θέλει περίπου 20 λεπτά βράσιμο για να δέσει.  Θα το καταλάβετε από την όψη της. Έχει αποκτήσει συνοχή και γυαλάδα. Όταν βγάζετε την ξύλινη κουτάλα η μαρμελάδα την καλύπτει με ένα γυαλιστερό στρώμα.

Η κλασική μέθοδος ελέγχου είναι να παγώσετε ένα πιατάκι στον καταψύκτη και να ακουμπήσετε πάνω του λίγη μαρμελάδα. Αν γυρνώντας το στο πλάϊ δεν ρέει και μένει σταθερή, η μαρμελάδα έχει δέσει.

Βάλτε σε αποστειρωμένα βάζα όταν είναι ακόμα ζευστή και ρευστή, κλείστε τα καπάκια, αναποδογυρίστε τα στον πάγκο και αφήστε να κρυώσουν  εντελώς. Διατηρείται έτσι για 1 χρόνο.

Παραλλαγές :
Προσθέστε όταν η μαρμελάδα είναι έτοιμη και καυτή, μερικά φύλλα δυόσμου πλυμμένα και καλά σκουπισμένα ή 1 κ.γ. πράσινο πιπέρι σε κόκκους.

Πηγή: gourmed.gr

Tagged: συνταγήμαρμελάδαφράουλα